Šestu godinu zaredom Kotor organizuje niz manifestacija u okviru projekta „Od Božića do Božića“, u periodu od 23. decembra 2018. – 08. januara 2019.

Ovogodišnji početak manifestacije obilježava veliki novogodišnji koncert Gradske muzike u JU Kulturni Centar Nikola Đurković u 19:30 sati. Istog jutra je koncert mandolinskog orkestra HGD, na Pjaci od Muzeja u 11:00

24. decembra od 10 sati je gostoprimno posluženje ukusnim priganicama ispred glavnih gradskih vrata.
Novogodišnja interaktivna radionica za djecu, događaj je koji će obilježiti 26.12. i 27.12. Radionica će biti organizovana po grupama i na njima će najmlađi sugrađani praviti novogodišnje ukrase i dekoracije u prostorijama muzičke škole “Vida Matjan” sa početkom u 16:00 i 18:00 sati.

27. decembra je tradicionalnom novogodišnjem koncertu učenika Muzičke škole “Vida Matjan” u 19:00 sati u Crkvi Sv. Duha.

28. decembra je rezervisan za one najslađe i najmlađe, u 10:00 satikada će se ispred glavnih gradskih vrata održati dječiji novogodišnji bazar, gdje će učenici vrtića i škola Kotora predstaviti radove koje su pripremali sa svojim vaspitačima i nastavnicima. U slučaju kiše, lokacija za bazar biće SC Kamelija.

Istog dana u Crkvi Sv. Duha u 20:00 sati koncertom, koji se ne smije propustiti, će se predstaviti kvartet Lords of the Strings.


29. decembra je nastavak jutarnjeg novogodišnjeg bazara rukotvorina na Rivi u 10:00 sati. Velika novogodišnja tombola organizovaće se istog dana ispred gradske kafane,, “Dojmi” u 11 sati, a organizatori su obezbijedili velike i vrijedne nagrade za sve vjerne tombolaše. U slučaju vremenskih neprilika za oba događaja domaćin će biti SC Kamelija.

U večernjim satima, na Pjaci od Muzeja od 20:00 sati uz poznate tonove hitove “Anđele moj” i “Aj ća volin’ te” zabavlja nas fantastična klapa Kampanel. Alternativna lokacija u slučaju loših vremenskih uslova za klapu Kampanel biće JU Kulturni Centar “Nikola Đurković” u istom terminu.

Dan uoči Nove Godine je velika radost za najmlađu publiku, doček dječije Nove Godine, koji će biti organizovan 30. decembra sa početkom u 16:00 sati na Trgu od Oružja.

Božić Bata i njegov vilenjak pripremaju razna iznenađenja, i veliku žurku. U okviru dočeka za najmlađe predstaviće se hor učenika muzičke škole „Vida Matjan“ i za najmlađe interaktivna predstava pod nazivom „Volimo se-ovo je godina ljubavi“. Kao i svake godine, Božić Bata dijeli novogododišnje paketiće svoj djeci koja budu toga dana  na glavnom gradskom trgu.

Dan pred dolazak Nove 2019. Završava se manifestacijom pod nazivom “Kotor grad dobre muzike” gdje će publiku zabavljati Who See, Niggor & Jelena Kaženegra.
4. januara je Božićni koncert Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ koji će se održati u Crkvi Sv. Nikole sa početkom u 18:00 sati.

Jutra 06. januara još jedanput gostoprimno posluženje priganicama u 10:00 sati ispred glavnih gradskih vrata.

Šesta organizacija projekta od Božića do Božića završava 08. januara uz gastro specijalitete kotorskih domaćica na Papaladi ala Maka.

Trg od Oružja u 18:00 sati za dobar štimung pobrinuće se sjajni “Goodbye Windows”.

Dobrodošli !

Kalendar dešavanja