Tradicionalni Kotorski Karneval 2019Kotorske zimske karnevalske fešte ove godine će biti održane od subote 23. februara do nedjelje 3. marta Kako je najavljeno, program ovogodišnjeg Tradicionalnog kotorskog karnevala počinje na Trgu od oružja svečanim otvaranjem u subotu 23. februara u 18 sati, u okviru kojeg će nastupiti Klapa Contra iz Splita. ” Dan kasnije na programu je Dječji maskenbal u Poslovnom centru „Vukšić” sa početkom u 15 sati dok će veliki Tradicionalni maskenbal biti održan 2. marta od 20 sati, na istom mjestu.

U cilju što bolje promocije Tradicionalnog Karnevala i ove godine, osim u Kotoru, predviđeni su abrumi u Budvi i Tivtu. Abrum u Budvi održaće se 25. februara od 17 sati. U Tivtu abrum je planiran za 26. februar sa početkom takođe u 17 časova, a istog dana proći će i ulicama Kotora, sa početkom u 18.30. Drugi abrum u Kotoru biće održan dan prije dana održavanja karnevala 2. marta u 11 sati. Abrumom Kotorski karneval najavljuju Gradska muzika Kotor kao i mažoretke udruženja „Fešta” i studija „Alisa” iz Kotora. Izložba karnevalskih kostima biće otvorena 28. februara u 19 sati u staklenoj galeriji Kulturnog centra.

Na velikoj sceni Kulturnog centra svoj nastup će imati 27. februara u 19 sati plesni studio „Alisa”, dok će se 1. marta od 19 sati na istom mjestu pod nazivom „Svi smo mi Fešta” održati 24. koncert mažoretki „Fešta” sa podrškom „Feštine” akrobatik grupe. Progam Tradicionalnog Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju 3. marta velikom karnevalskom povorkom od 15 sati. Po završetku karnevalske povorke na glavnom gradskom Trgu od oružja nastupiće „Terraross”,poznati feštađunski orkestar iz Pulje, nakon čega će biti održan koncert Gorana Karana i benda „Vagabundo”. Na dan karnevala tradicionalno će iz štampe izaći humoristično-satirični list „Karampana”. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista može se naći na Informativnom kiosku Turističke organizacije, ispred glavnih gradskih vrata”.